A vendég mind az öt érzékszervével észlel: amikor belép, illatozik a friss virágdísz, kellemes zene szól, simogat az abrosz damasztja, és a tálalást látva már a szemével jóllakott, pedig még meg sem ízlelte a kifogástalan menüt...

Óvodások szülinapja

Ha gyermekek ünnepelnek, nem csak enni és inni szeretnének, hanem közösen játszani, szórakozni is. Erre a babazsúrra sok-sok állat eljött: itt táncol az asztalon a bálna, a majom, a mackó, a púpos teve...

A játék már jóval a buli előtt elkezdődik, hiszen a kis ünnepelt segíthet az állatkert elkészítésében. Közösen nyírjuk ki papírból és fessük be az állatokat. Ezeket a figurákat rárajzolhatjuk kis papírcetlikre is, melyekkel majd sorsolunk. A kis óvodás még nem tud olvasni, de ha kihúzza valamelyik állatfigurát, meg tudja keresni a párját a tányérok mellett, így sikerül megelőznünk az ülésrenddel kapcsolatos vitát.


Királyi születésnap

A kislányok szívesen öltöznek be édesanyjuk ruhájába, s büszkén botladoznak a felnőttek magas sarkú cipőiben. Ilyenkor gyönyörű királykisasszonyok, kik üvegtopánkában és földig érő báli ruhában várják a herceget. Óvodáskorú kislányunk bizonyára szívesen ünnepelné születésnapját királynői pompával udvarhölgyei társaságában.

A királyi asztalt csillogó-villogó arany színű terítővel terítjük le. Papírból kis koronákat vágunk ki, ezek közepébe állítjuk a gyertyákat. „Valódi” igazgyöngyöket szórunk szét, hadd ragyogjon az ünnepi asztal. Az ünneplés akár izgalmas játék is lehet: egy igazgyöngyöt a tortába rejtünk, s aki evés közben saját szeletében megtalálja, helyet cserélhet a királynővel, őt koronázzuk meg. A királynő koronáját ugyancsak mi magunk készítjük papírból, a mellékelt minta alapján.


Félelmetes születésnap

Meglepő, hogy a gyermekek sokszor spontán módon tudnak örülni olyan dolgoknak is, melyektől a felnőttek félnek, sőt akár undorodhatnak. Nincs halálfélelmük a vidámpark ciklonjában ülve, s a műanyagból készült dínók, pókok, kígyók, békák a barátaik, szívesen játszadoznak velük. Miért ne készíthetnénk hát számukra egy „félelmetes” gyerekzsúrt?

Az asztalt fekete abrosszal terítjük le, erre kerül a hatalmas pókháló, amit a mellékelt ábra szerint készítünk. Nyolc darab spárgát keresztezünk, majd középen összecsomózzuk, a spárga széleit pedig ideiglenesen szalagragasztóval az asztalterítőhöz erősítjük. Az egyes szálakra csomót kötünk, a pókháló közepétől mindig kifelé haladva. A kész pókhálón elhelyezzük a műanyag játékpókokat, a poharakba méregzöld üdítőt öntünk. „Előétel” gyanánt a tányérokba a játékpókok gumicukorból készült testvérei kerüljenek.

Forrás: abbcenter.com/index.php

A bejegyzés trackback címe:

https://szulinapizsur.blog.hu/api/trackback/id/tr69917839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása