Gyerekzsúr tippek

2009.02.01. 18:00

Gyerekes családokban a születésnap apropóján megrendezésre kerülő gyerekzsúr az ünnepelt gyerek számára az év egyik legszebb és legizgalmasabb napja, a szülőknek pedig… Hát igen, a szülőknek bizony sokszor stressz, már-már szinte bevállalhatatlan feladat, de lagalábbis komoly kihívás. Pedig van mód arra, hogy ez másképp legyen. Gyerekzsúr sorozatunkban ötleteket adunk az előkészületekhez és hasznos tippeket a gyerekzsúr komplett lebonyolításához is..

Persze, sokkal egyszerűbb egy születésnapi bulit megrendelni erre szakosodott cégektől, McDonalds’-ba menni, vagy egy játszóházba. Számtalan ilyen lehetőséget találhatunk az interneten. De tulajdonképpen ezek is igényelnek szervezést, és gyakran irreálisan sok pénzbe kerülnek. Gyerekünk nem érzi magát otthon, ettől esetleg bizonytalan lesz, és nem is olyan kényelmes, időben és létszámban is általában szigorúan korlátozott. Inkább változatosságként javasoljuk, és főként már nagyobb, önálló gyerekek esetében.

Ha tehát úgy döntünk, otthonunkban lesz a buli, mi kell a gyerekpartihoz: gyerekek, ételek, italok, játékok, esetleg ajándékok. Egyszerűnek hangzik, és azzá is tehető. Íme néhány bevezető gondolat a gyerekzsúrhoz (a tippekkel sorozatunkban részletesen is foglalkozunk a későbbiekben).

Előkészületek
Ahhoz, hogy jól sikerüljön a zsúr gyerekünk és a vendég gyerekek számára is, érdemes a zsúrt pontosan megtervezni, azaz gondosan előkészíteni. El kell dönteni, hogy kik a meghívottak, milyen legyen a buli, kiválasztani az időpontot, meghívót készíteni. Ebbe az ünnepeltet természetesen be kell vonni. Legkésőbb egy héttel a buli előtt pedig el kell dönteni, hogy milyen finomságokkal, játékokkal és vendéggyerekeknek szánt ajándékokkal készülünk. Közben persze ne feledkezzünk meg az ünnepelt születésnapi ajándékáról sem! Minden gyerekzsúrra igaz, hogy az ünneplő gyerekek korosztálya befolyásolja a gyerekzsúr előkészületeket és lebonyolítást, hiszen egy babazsúr egészen más elvárásokat támaszt velünk szemben, mint a tizenéveseknek szervezett buli.

Ételek és Italok
Ki kell választanunk néhány gyerek kedvenc ételt, süteményt, szükségünk lesz egy születésnapi tortára, és italokra. A már nagyobb gyerek maga is közreműködhet az ételek elkészítésében, de a születésnapi torta legyen meglepetés. A vendég gyerekek kedvenc ételeiről érdeklődhetünk az anyukáktól, de gyerekünktől is. Igyekezzünk az ételeket és a dekorációt egy a gyerekünk által kedvelt témára felfűzni, a gyerekek korosztályának megfelelően, ez várhatóan gyerekünk barátainak is tetszeni fog. Ne feledjük, a tálalás ötletessége a gyerekek esetében legalább olyan fontos, mint az étel maga. Az ételeknél ne essünk túlzásokba se a mennyiséget, sokféleséget, se a felesleges cukor és mesterséges színezékek tartalmát illetően. Egészséges süteményekkel, alapvetően házilag készített finomságokkal, gyümölcssalátával, viccesen tálalt zöldségekkel legalább olyan sikeresek lehetünk, és az egészséges táplálkozást is megkedveltethetjük a gyerekekkel!

A nagy nap
Itt mindent be kell dobni! A lakás ne legyen szanaszét, hiszen a gyerekeknek sok helyre van szükségük, még jobb, ha kert is van. Készüljünk szépen megterített asztallal, az ételek előkészítve, tartalék a hűtőszekrényben. Ne improvizáljunk, mert el fogjuk veszíteni a fonalat a sok gyerek mellett. Nem árt, ha gondoskodunk egy kis segítségről (pl. barátnő, nagyszülő, önként jelentkező anyuka). A dekoráció legalább annyira fontos része a partinak, mint az ételek és a sütemények, így ne vegyük félvállról. A fotózásról és esetleges háttérzenéről se feledkezzünk meg!
Játékok és kreatív ötletek: ha már jól laktak a gyerekek, és mielőtt még egymás hajába kapnának vagy unatkoznának, foglaljuk le őket életkoruknak megfelelő játékokkal, kreatív ötletekkel. Évszaktól és a buli helyszínétől függően erre különböző lehetőségeink vannak.

Ennyi bevezető után gyerekzsúr sorozatunkban részletesen is foglalkozunk a fenti témákkal, ötleteket adunk a szervezéshez, recepteket pontos leírással, dekorációs és játéktippeket. Csak olyat, ami könnyen megvalósítható és garantáltan siker lesz. Ajánljuk sorozatunkat gyerekzsúr témában kezdő, de már haladó szülőknek is!

Forrás: www.tutitippek.hu/blog/gyerekzsur-tippek.php

A bejegyzés trackback címe:

https://szulinapizsur.blog.hu/api/trackback/id/tr40916813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása