Nem kis fantáziára van szükség ahhoz, hogy szórakoztassuk a gyerekzsúrra meghívott kis lurkókat. Íme néhány ötlet, hogy ne a tv vagy a számítógép előtt üljenek, és ne szedjék szét a lakást sem...

Legjobb, ha kitalálunk valamilyen kedves kis történetet, mesét a parti köré. Az 5-10 éves kis gézengúzok imádnak szerepekbe bújni, ez a siker kulcsa!

Dinócsont-kutató expedíció a homokban

Vegyen egy nagy, vastag kartonlapot. Ha igazán vállalkozó kedvű, beboríthatja öntapadós parafaréteggel is vagy ha hajtja a barkácskedv, válasszon inkább vékony funérlapot a barkácsboltban. Vágjon ki belőle egy kb 1 méteres dinóformát.

A dinó testét ossza fel részekre alkoholos filccel, majd vágja ki. Ezek lesznek a "dinócsontok". Számozza be őket és egy A4-es papírlapra rajzolja le a dínót, bejelölve azon is a részeket, számokkal. Amikor összeállítják darabokból az állatot, elkél majd a térkép.

Vásároljon egy zsák homokot és keressen megfefelő terepet, vagy használja a játszótér homokozóját. Ássa el a "csontokat". Végül vegyen 10-es ecseteket, régészecsetnek.

A gyerekeknek össze kell gyűjteniük a csontokat, és a meglévő darabokat összeillesztve a dinót fel lehet ragasztani egy kartonra és kifesteni együtt (zöld és ezüst festékspray-vel például, ha nagyobbacskák a gyerekek).

Ereklyevadászok a kertben

Az alapelv a dinóhoz hasonlatos, de szükségünk lesz hozzá a nagymama fiókjaiból néhány regényes kinézetű régi tárgyra: tükröcske, régi teddy mackó, apuka gimnáziumi sportkupája stb. Ezeket elrejthetjük tavasszal a kert különböző pontjain, vagy a lakás kevésbé féltett helyein.

Irány az Északi-sark!

Elmehetünk szánkózni és korcsolyázni a Fertő-tóhoz vagy a visegrádi bobpályára egy expedícióra. 5-6 fős kis szülinapi bulihoz 2 felnőtt felügyelete épp elég. A buli kezdődhetne mondjuk otthon az Északi-sarkra kitűzendő zászló megfestésével (lepedőanyag, filc, zsírkréta). A bobozás, szánkózás és hóangyalka csinálása a friss hóban önmagában is jó program, a siker garantált!

Asterix és Obelix kis barátai

Az ilyen szerepjátékhoz saját gall név is dukál, ennek kitalálása máris feladat. A mese kerete lehet az öreg varázsló elrablása. A gyerekeknek találós kérdésekre kell válaszolniuk, hogy kimentsék.

Minden sikeres feladat egy lépés a társasjáték-táblán a csapat bábujával. Amelyik csapat célba ér, az menti meg az öreg varázslót. Jutalmul a végén gall varázsitalt kaphatnak a kicsik: gyümölcslevekből kevert koktélt.

Forrás: www.eletforma.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://szulinapizsur.blog.hu/api/trackback/id/tr28916940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása